Πάνω σ’ ένα μαγικό χαλί…

When:
22/01/2017 @ 20:00
2017-01-22T20:00:00+02:00
2017-01-22T20:15:00+02:00
Cost:
8 €

%cf%84%ce%b5%ce%bb%ce%b9%ce%ba%ce%bf-%ce%bc%ce%b1%ce%b3%ce%b9%ce%ba%ce%bf-%cf%87%ce%b1%ce%bb%ce%b9  ΠΑΝΩ Σ’ ΕΝΑ ΜΑΓΙΚΟ ΧΑΛΙ

 Τραγούδι: Αριάδνη- Δάφνη Στεργιοπούλου

Πιάνο: Δήμητρα Κακάκη

Πάνω σ’ ένα μαγικό χαλί…
…κι ανάμεσα σε συλλογισμούς, προσδοκίες, δάκρυα, μάγια κι έρωτες…

Ένα μουσικό ταξείδι με την Δήμητρα Κακάκη στο πιάνο και την Αριάδνη – Δάφνη Στεργιοπούλου στο τραγούδι, την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017 στις 8 μ.μ., στον Πολυχώρο Πολιτισμού «Διέλευσις», με επιλογές ελληνικών και ξένων κομματιών, του κλασσικού και κυρίως του έντεχνου και ρετρό ρεπερτορίου, αλλά και τραγούδια προφορικών τοπικών παραδόσεων: …Το άσπρο χρώμα, Το τσιφτετέλι της Γρίππης, Του μικρού βοριά, Les feuilles mortes, La vie en rose, I love Paris, …Ας ερχόσουν για λίγο, Λες και ήταν χτες, Μάγια μου ‘χεις κάνει, το Κόκκιν’ αχείλι, κι άλλες πολλές, αγαπημένες μελωδίες με στίχους, λιγότερο ή περισσότερο τρυφερούς.

Πολυχώρmika-daphne-magiko-xaliος Πολιτισμού ‘Διέλευσις’
Λέσβου 15 & Πόρου, Κυψέλη

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: τηλ. 2108613739 {https://www.dieleusis.gr/contact/}

www.viva.gr

Αριάδνης Δάφνης Στεργιοπούλου – Συνοπτικό C.V.

Η Αριάδνη – Δάφνη Στεργιοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο κέντρο της Αθήνας. Αποφοίτησε από το Π.Σ.Π.Α. και πραγματοποίησε ακαδημαϊκές σπουδές στην Γαλλία. Σπούδασε κοινωνικές και ανθρωπιστικές επιστήμες, αρχικά στο Μονπελλιέ (Montpellier III – Paul Valéry) και στην συνέχεια στο Παρίσι (Paris X – Nanterre) όπου και εξειδικεύτηκε στην εθνομουσικολογία (1998).

Εργάστηκε ως ερευνήτρια πεδίου μελετώντας και αναλύοντας περιστάσεις σχετικές με χορό και μουσική στον χώρο της Θράκης και της Ανατολικής Μακεδονίας (Ερευνητικό Πρόγραμμα στην Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος ‘Λίλιαν Βουδούρη’). Οι προσωπικές της έρευνες, εστιάζονται στην ανθρωπολογική προσέγγιση του χορού στον χώρο της Κεντρικής Μακεδονίας και πιο συγκεκριμένα, αφορούν περιστάσεις κατά τις οποίες ο χορός εμφανίζεται ως μέσον ταυτοτικών διεκδικήσεων.

Το σταθερό ενδιαφέρον της για την μουσική και τον χορό, την προέτρεψαν να ασχοληθεί, σε πρώτη φάση, συστηματικά με το κλασσικό τραγούδι. Απέκτησε δίπλωμα μονωδίας με καθηγητή τον  κ. Ζάχο Τερζάκη το 2011 (Ωδείο ‘Ακρόπολις’), ενώ έκτοτε συνεχίζει μαθήματα φωνητικής με την κ. Λίλιαν Τσατσαρώνη (Ωδείο ‘Ορφείο).

Σε επόμενη φάση, η ανθρωπολογική έρευνα για τον χορό καθώς και το τραγούδι, ως νέοι συνδυασμοί και εμπειρικοί πειραματισμοί, στάθηκαν αφορμή για να ‘ανακαλύψει’ και να ασχοληθεί με την χοροθεραπεία, με αποτέλεσμα να εξειδικευτεί σε χοροθεραπεύτρια μέσω της Πρωτόγονης Έκφρασης (DRLST/ Γαλλία, 2016).

Παρότι συχνά επαγγελματικοί λόγοι την απομακρύνουν από τα αντικείμενα μελέτης και ενασχόλησής της, χορός και μουσική, αδιάκοπα από την παιδική της ηλικία, συνιστούν άξονες διερεύνησης και κατέχουν περιορισμένη μα σταθερή θέση στην καθημερινότητά της.

Από το 2013, η Αριάδνη – Δάφνη Στεργιοπούλου, εμφανίζεται σε συλλογικές ή ατομικές συναυλίες, σε ιδιωτικούς ή δημόσιους χώρους.

Βιογραφικό Μίκας Κακάκη

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Πήρε το πτυχίο και δύο χρόνια αργότερα και το δίπλωμα πιάνου, με βαθμό άριστα παμψηφεί α’ βραβείο, από το Απολλώνιο ωδείο, στην τάξη της Βασιλικής Χριστοδούλου.

Συνέχισε τις σπουδές της στην École Normale de Musique de Paris στην τάξη του Julien Ridoret, αποκτώντας το 1993 το Brevet d’exécution du piano. Παρακολούθησε σεμινάρια πιάνου το 1993 και 1994 στην πόλη Brive της Γαλλίας με καθηγήτρια τη Jeaninne Bonjean, η οποία υπήρξε μια από τις τελευταίες μαθήτριες του Alfred Cortot.

Έχει λάβει μέρος σε ηχογραφήσεις και έχει εμφανιστεί σε πολλές συναυλίες και ρεσιτάλ, συνοδεύοντας κυρίως μονωδούς.

Εργάζεται ως κορεπετίτορας.

2020-06-13T09:14:44+00:00